Meistä

MITEN VIITASTA TULI MEKKO?

Eräs pieni neitokainen sanoi “minä en halua viittaa, haluan mekon!” Tiesin tehneeni kaula-aukon helpoksi pukea, joten otin viitan ja käänsin sen ympäri sanoen, nyt sinulla on mekko. Lapsi oli hyvin hämmentynyt, ja hämmentyi entisestään katsoessaan itseään peilistä. Viitta oli edestäpäin oikein kaunis mekko! Se täytti ainakin tämän pienen tytön kriteerit täydellisesti. Sinä päivänä viitoille tuli paljon käyttöä – ja tietenkin mekkoina.

kuoseista

Ritari keppari -kangas: 3-vuotias poika näki Ritari keppari kankaan tietokoneen ruudulla ensimmäistä kertaa. Hän käveli ohitse ja vilkaisi sattumalta ruudulle. Samantien hän osoitti sormellaan ritaria ja sanoi tohkeissaan: Mä haluun olla toi! No, voitte arvata, että kangas oli pakko toteuttaa!

Pupu Piipari -kangas: Alle 1-vuotias lapsi istui sylissäni. Näytin hänelle piirtämääni pupukuosia kännykästä. Suurensin kuvaa ja hän repesi nauramaan. Sama toistui uudestaan. Hän halusi uudestaan ja uudestaan nähdä pupun. Muista kuvista hän ei ollut kiinnostunut. Silloin päätin että pupukangas on ansainnut paikkansa mallistossamme.

Prinsessa Hattara: Prinsessat ovat aina niin kovin hienoja ja hyvin käyttäytyviä. Jokainen tyttö haluaa jossain vaiheessa olla prinsessa. Omasta kokemuksestani voin kuitenkin kertoa, että nämä neiti-prinsessat eivät todellisuudessa ole aina niin täydellisiä ja hyvin käyttäytyviä. Prinsessa Hattara onkin saanut alkunsa meidän perheen neideistä prinsessaleikeissä. Prinsessa Hattara on tyypillinen 5-vuotias neiti, jolta puuttuu ylä- ja alahampaat keskeltä. Hymy ja nauru näyttävät enemmän irvistykseltä hampaista johtuen. Iloa, menoa ja kujeilua riittää. Useimmiten meidän perheen prinsessat ovat löytyneett lattialta makoilemasta käsiensä varassa jalat vispaten ties missä… prinsessamekot yllään.

Rohkeus: Mitä on rohkeus? Kuka on rohkea? Kankaan jokainen tähti on osa sydäntä. Kun tarkkaan katsot, löydät sydämen. Sydän koostuu erivärisistä tähdistä.

Rohkeus kuosin avulla lapsi voi käsitellä ja harjoitella vaikeitakin asioita ja tunteita. Tuote mikä on valmistettu Rohkeus kuosista antaa ikään kuin luvan tehdä tai tuntea. Rohkeus kankas on siis tunnekangas.

Kolmio kärki on se mikä näkyy lapsesta ulospäin muille ihmisille. Kolmion valtava alaosa taas on lapsen piilossa olevia voimavaroja. Kolmio muistuttaa aikuista, että lapsi on muutakin kuin mitä ulospäin näkyy. Mukana on eletty elämä ja toisaalta myös vahvuuksi, mitä ei ole vielä käytetty. Kolmio koostuu pienistä pisteistä. Pisteet muistuttavat aikuista ja lasta, että edetään pienin askelin – Muru murulta, kuten lorukin sen kertoo.

Tähtien värit tulevat sateenkaaresta (hiukan soveltaen). Lueskelin väriterapiasta ja totesin että sateenkaari on ihmeellinen ja tarunomainen. Siellä on päässä aarre. Jokaisella värillä on oma merkityksensä. Katsomalla, siis tuijottamalla tiettyä tähteä, voi ikäänkuin imeä siitä värin tuomaa tarvittavaa voimaa. Jokainen kankaassa oleva tähti on osa sydäntä. Sateenkaaressa on 7 väriä. Meidän sydämessämme on 9 tähteä seitsemässä värissä. Tähtien kautta voi kulkea kohti sydäntä tähti kerrallaan. Mennään siis pienin tavoittein kohti isompaa tavoitetta. Välillä voi sattua isompi harppaus ja silloin voi ansaita kaksikin saman väristä tähteä. Kun yhden sydämen on tavoittanut, voi siirtyä seuraavaan sydämeen.

Kankaan taustaväri syntyi kun olin lukenut väriterapiasta eri sivustoilta. Tein eri värivaihtoehtoja ja kysyin lapsilta mikä loisi heille tunteen rohkeudesta. Kaikki valitsivat saman värin.

Rakkaus: Rakastan rakastan…

 Samalla tavalla kuin lapsella voi olla haasteita rohkeudessa, niin hellyyden osoittaminenkin on joskus vaikeaa. Rakkaus kuosin avulla on lupa välittää, osoittaa hellyyttä ja harjoitella yhdessä oloa ja hyväksyntää. Toisaalta se voi myös julistaa hyvää oloa, iloista tyytyväistä mieltä ja syvää rakkautta erilaisiin asioihin… Rakkaus kangas on siis tunnekangas. Lapsista oli tärkeätä että kangas ei ollut punainen tai pinkki. Värit onkin valittu niin että sieltä löytyisi mieluisa raikas suosikki väri jokaiselle.

Mallisuojatut tuotteet

Olipa kerran® kruunupipo, kruunupanta, tähtipanta ja viitta ovat saaneet mallisuoja. Mallinumero 26121. Perhosviitalle on haettu mallisuojaa.

meillä ei ole jälleenmyyjiä

Olemme pieni yritys suurperheen keskellä. Asiakkaita ajatellen tuotteiden hinnat pysyvät maltillisempina ja pystymme tarjoamaan parempia tarjouksia. Meidän näkökulmasta katsottuna meillä ei yksinkertaisesti ole aikaa pitää yllä jälleenmyyjäverkostoa. Jälleenmyyjät usein haluavat jotain mitä varastossa ei ole ja nopealla aikataululla ja siihen me emme pysty. Palvelemme siis mielellämme juuri teitä.

Olipakerran.fi 

olipakerran.fi on Mollavauva Oy:n verkkokauppa.